Op de praktijk van Puur Vroedvrouwen in Arnhem kwam begin van de maand een bijzondere zending binnen. Een partij van 100 paar klompen voor de medewerkers van het Jammeh Foundation for Peace Hospital in Gambia. De afzender: Supermarktketen Lidl! Toen zij eerder dit jaar in De Gelderlander lazen over onze klompeninzamelactie vonden zij dit zo sympathiek, dat zij spontaan het initiatief steunde en de ontbrekende 100 paar aanvulden. Binnenkort vertrekt er namens Puur Foundation weer een container met kraamartikelen en medische hulpmiddelen naar Gambia met deze keer ruim 200 paar klompen voor het personeel van de kraamkliniek van het JFPH Hospital in Serekunda, Gambia.

De inzamelactie werd ingegeven na een bezoek aan de kliniek door een team van Puur Foundation eerder dit jaar. In een ziekenhuis is het een vereiste dat personeel schoeisel draagt met een dichte neus dat bovendien afwasbaar is. Bij gebrek daaraan lopen nog veel medewerkers op onhygiënische teenslippers. “Een kleine en relatief eenvoudige aanpassing, zoals het dragen van de nieuwe klompen, heeft een grote impact op het hygienisch werken in het ziekenhuis. Ook daarmee dragen we bij aan het terugdringen van sterfte van moeder en kind in Gambia”, aldus initiatiefneemster en vroedvrouw Ellen Plaschek.