In Nederland vinden we het heel normaal dat een vrouw, indien nodig, snel en effectief gehecht kan worden na een bevalling. Door de hechting herstellen o.a. de spieren in de bekkenbodem zich beter, en daarmee ook de bekkenbodemfunctie. En dat is weer belangrijk voor het voorkomen van ongewild urineverlies (incontinentie) en verzakking van de baarmoeder, blaas of darmwand. In Gambia is het hechten niet zo normaal, simpelweg omdat er regelmatig een groot tekort is aan hechtdraad. Daarom wil Puur Foundation binnenkort een zending hechtdraad versturen naar onze kraamkliniek. We zijn al druk bezig om uit te zoeken waar we de goedkoopste hechtdraad kunnen vinden, maar het blijft een kostbare actie. daarom vragen we jullie hulp. Als we voldoende inkopen, kan voor iedere euro een vrouw gehecht worden na de bevalling. Geef je 5 euro, dan help je vijf vrouwen. Geef je 50 euro dan herstellen 50 vrouwen beter van hun bevalling en kunnen zij daardoor beter voor hun kind zorgen.

Ben je ook gehecht aan de vrouwen in Gambia? Doe dan mee en maak  je bijdrage over op bankrekeningnummer: NL27 TRIO 0390 9735 72 ten name van Puur Foundation, Arnhem ovv hechtdraad actie.