Ellen Plaschek, verloskundige en oprichter van Puur Foundation heeft een nominatie gekregen in de Goot 500. De Goot 500 is precies het omgekeerde van de Quote 500: De Goot 500 noemt 500 inspirerende mensen wereldwijd die de wereld mooier en eerlijker maken. De Goot 500 is een initiatief van TEAR en EO.

Ellen ontving de vermelding vanwege haar inzet voor de kraamkliniek in Serekunda. Met Puur Foundation, midwifery in The Gambia zet zij zich al ruim vier jaar in voor veilig moederschap. Zo wil zij de onnodige moeder- en kindsterfte in Gambia laten dalen.

Wat de Goot 500 zegt over Ellen: “Tijdens een reis door Gambia zag Ellen een tekort aan medische hulpmiddelen en een slechte kennis over hygiene. Terug in Arnhem zette ze Puur Foundation op. Vier keer per jaar stuurt ze medische restanten uit Nederlandse kraampakketten op.“

“Ik ben enorm trots op deze vermelding”, zegt Ellen Plaschek. “Vier jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat we nu al zoveel bereikt hebben. Naast de zendingen met kraampakketten geven we ook ieder jaar een serie trainingen om zo onze kennis en ervaring te delen met het personeel in de kraamkliniek. De vermelding in de Goot 500 is een erkenning dat we met Puur Foundation op de juiste weg zijn. Het is een stimulans om door te gaan, want er is nog enorm veel te doen in Gambia.”