Het Bundung Maternal and Child Health Hospital dat is de nieuwe naam voor ‘onze’ kliniek in Serekunda, Gambia. Na de machtswisseling was al meteen duidelijk dat het Jammeh Foundation for Peace Hospital niet langer de naam kon dragen die zo nauw verbonden was met de afgetreden president. De naam ‘Jammeh’ is nu vooral verbonden met machtsmisbruik en corruptie. Onderzoeken naar de gedragingen van de oude president zijn in volle gang. Het ziekenhuis wil daar nadrukkelijk niet mee geassocieerd worden. De focus en ambitie van het ziekenhuis zijn vooral gericht op de kwaliteit van de zorg: veilig en respectvol voor moeder en kind. De nieuwe naam is een stuk concreter, alhoewel in onze ogen misschien wat lang en niet heel erg pakkend. ‘Bundung’ is de wijk in Serekunda waar het ziekenhuis staat. ‘Maternal and Child Health’ maakt goed duidelijk wat ze doen: Verloskundige zorg en kindergeneeskunde.