De mooie langetermijnplannen van Puur Foundation en het Bundung Maternal and Child Health Hospital (de nieuwe naam is nog even wennen) worden soms abrupt verstoord door de harde realiteit. De realiteit dat in Serekunda, en dus ook in het Bundung Hospital, momenteel doorlopend de stroom uitvalt. De realiteit dat er geen geld is om generatoren twintig uur per dag te laten draaien en de realiteit dat het onderzoek naar de praktijken van oud-president Jammeh zorgt dat de bankrekeningen van het ziekenhuis tijdelijk geblokkeerd zijn. Kebba Manneh, directeur van het Bundung Maternal and Child Health Hospital luidde eerder deze week bij ons de noodklok. Natuurlijk ondersteunt het ziekenhuis (en Puur Foundation) de noodzaak tot transparantie en onderzoek. Dat daardoor nu de directe gezondheidszorg in gevaar komt en salarissen niet betaald kunnen worden, dat is een onacceptabel effect.

 
Brandstof tanks zijn leeg, septic tanks stromen over
Er is dus dringend geld nodig. Bijvoorbeeld om maaltijden voor patiënten te kunnen betalen, om brandstof te kopen, of om de septic tanks te laten legen (ook niet onbelangrijk). Wij hebben vandaag een donatie gedaan van €1500,- en onderzoeken hoe we op korte termijn extra (financiële) hulp kunnen bieden.Ook proberen we een extra zending kraam- en andere medische middelen naar Gambia te sturen. Hiervoor willen we de komende weken €2500,- inzamelen onder onze vrienden en volgers op Facebook en Instagram. Help je ons mee?

Ben jij één van de honderd?

We zoeken honderd gulle gevers die € 25,- willen storten, dan kunnen we met € 2500,- de moeilijkste tijd overbruggen. We weten dat dit een tijdelijk probleem is, het Bundung Hospital kan zichzelf onder normale omstandigheden redelijk bedruipen. Zeker met de zendingen materialen die we vier keer per jaar toesturen. Stuur je donatie naar NL27 TRIO 0390 9735 72 t.n.v. Puur Foundation, o.v.v. Bundung Hospital. Als je ons ook je adres stuurt, sturen we je bovendien een leuke attentie.