15 maart 2020
Helaas, onze reis eind van de maand naar Gambia hebben we geannuleerd. Na intensief overleg met verschillende partijen hebben we besloten dat de risico’s in verband met het Coronavirus te groot zijn om nu naar Gambia te reizen. Onze mensen, die ook in Nederland in de zorg werken, kunnen bovendien op het werk niet gemist worden. We zullen op een later moment bekijken, als het weer veilig is, wanneer we wel kunnen gaan.  Ellen Plaschek, verloskundige en bestuurslid van Puur Foundation zegt: Het is ontzettend jammer dat we niet kunnen gaan, alle voorbereidingen waren getroffen en vluchten en hotels waren geboekt. Dit keer wilden we er vooral voor zorgen dat de nieuwe afdeling gaat draaien. Oude trainingen zouden we herhalen en uiteraard wilden we weer meewerken op de werkvloer en samen kijken naar toekomstige trainingen. Verder is ons doel te onderzoeken hoe we duurzaamheid in de kliniek kunnen vergroten en wilden we contact hebben met lokale leveranciers van zonnepanelen. Dat moet dus nog even wachten, de risico’s zijn momenteel te groot.”