November 2020.

Onze steun aan Gambia gaat onverminderd door en daarom starten we met een nieuwe actie voor ondernemers: hartverwarmers! Hartverwarmers zijn hartvormige pittenzakjes van kleurrijke stoffen die in Gambia bij lokale ondernemers zijn gekocht en gemaakt door vrijwilligers. Samen met Puur Vroedvrouwen, verloskundigenpraktijk in Arnhem verspreiden we de hartjes, iedere cliënt krijgt aan het begin van de zwangerschap een hartverwamer, leuk verpakt met daaraan een kaartje over Puur Foundation en informatie van de sponsoren. De hartjes kun je opwarmen in de magnetron en zijn heerlijk in het gebruik tegen babykrampjes of om tijdens de borstvoeding de borst te verwarmen. Wij zijn op zoek naar ondernemers in Arnhem en omgeving die ons, en de kliniek in Gambia, willen steunen door hun naam te verbinden aan de actie.

Wat bieden wij u als ondernemer?

Uw deelname is een sympathieke manier om uw bedrijf of dienst voor het voetlicht te brengen. Voor 200 euro komt bij 500 hartjes een kaartje waarop we alle sponsoren met logo en url vermelden. Ook verwijzen we naar onze website waarop we eveneens alle sponsoren noemen met een verwijzing naar hun website. De hartjes worden aan elke zwangere in de praktijk van Puur Vroedvrouwen uitgedeeld. Uw bedrijf staat zo vol in de aandacht van de aanstaande moeders en vaders, een doelgroep waaruit zeker klantcontacten zullen ontstaan. Per hartverwarmer komen er tussen de 8 en 10 unieke adverteerders.  De doorlooptijd van 500 knuffels is ongeveer een half jaar.

Meedoen of meer weten?
Het zou geweldig zijn als u mee wilt doen aan onze actie. Neem hiervoor contact op met Ellen of Mieke Plaschek, via puurfoundation@gmail.com. Wij staan u graag te woord en sturen alle verdere details toe.

Waarom doen we dit?

In onze kraamkliniek in Gambia, het Bundung Maternity and Child Hospital is de nood hoog. De middelen en voorzieningen zijn beperkt en dagelijks ervaren de verpleegkundigen, verloskundigen, artsen en andere medewerkers de effecten die corona heeft op hun werk en leven. Vanwege de reisbeperkingen en de risico’s zijn wij met Puur Foundation dit jaar helaas niet in Gambia geweest.

Maar in Nederland gaan we ‘gewoon’ door met het inzamelen en verzenden van materialen, kraampakketten, laptops en medische hulpmiddelen. Gelukkig zijn de vrachtschepen weer op gang gekomen, na een paar maanden gesloten havens. Een nieuwe zending met ruim 200 dozen is inmiddels aangekomen in Banjul en een tweede zending is onderweg. Met de Hartverwarmers-actie kunnen we geld inzamelen om onze activiteiten te betalen.