Sinds 1 oktober heeft Puur Foundation een nieuw bestuurslid: Roland Werring. Mieke Plaschek, sinds 2014 voorzitter van het bestuur heeft besloten om haar functie beschikbaar te stellen. Ellen Plaschek, oprichter en bestuurslid van Puur Foundation neemt het voorzitterschap over en Roland treedt toe als gewoon bestuurslid.

Roland is geen onbekende van Puur Foundation. Al enige jaren zamelt hij, samen met zijn vrouw Sylvia, vanuit zijn woonplaats Reek succesvol goederen in voor Puur Foundation. “Puur Foundation gaat mij aan het hart vanwege het enthousiasme van de vrijwilligers en het onvoorwaardelijk streven om echt te helpen.  Gelijkheid en gelijke kansen beginnen al bij de geboorte en ik vind dat je dan beter kan meehelpen in plaats van meekijken. Met mijn rol in het bestuur hoop ik zo mijn steentje bij te dragen.”

Mieke over haar vertrek: “Zes jaar heb ik met veel plezier meegewerkt om deze stichting tot een succes te maken. De opdracht die we onszelf gegeven hebben: ‘veilig en respectvol moederschap in Gambia’ is niet makkelijk maar in de afgelopen jaren is veel bereikt. Dankzij Puur Foundation zijn medewerkers in het Bundung Maternal and Child Health Hospital geschoold op diverse terreinen en kunnen wij met onze regelmatige zendingen van kraampakketten en medische hulpmiddelen de nood in de kliniek verlichten. Nu is het voor mij tijd om het stokje over te dragen en iedereen veel succes te wensen met dit mooie werk”.

Ellen Plaschek: “We zijn blij met de komst van Roland in het bestuur, zijn enthousiasme en daadkracht kunnen we goed gebruiken. En we vinden het heel jammer dat Mieke ons gaat verlaten als voorzitter en super goede tekstschrijver. Mieke wist steeds opnieuw de juist te toon te vinden in de communicatie. Gelukkig heeft Mieke toegezegd dat we haar als externe kracht altijd om hulp mogen vragen!”

Naast Ellen Plaschek (bestuursvoorzitter) en Roland Werring (bestuurslid), bestaat het bestuur uit Eelke Berendsen (secretaris) en Bé Kerkhof (penningmeester).